Skip to content

drdolcevita_1008_polpo

Hobotnica na buzaru

Sastojci

900 g hobotnice narezane na kockice od 2,5 mm
4 velike žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja (60 ml)
3 češnja češnjaka, zgnječenih
crvene čili-papričice, zgnječene (po izboru)
5 fileta inćuna
20 kapara
12 minirajčica  narezanih na četvrtine
busen talijanskog peršina, sitno nasjeckanog
sol

U tavi zagrijte ekstradjevičansko maslinovo ulje. Dodajte češnjak, čili-papričice, inćune i kapare te pržite sve zajedno 30 sekunda.
Dodajte hobotnicu i promiješajte. Ubacite i minirajčice te peršin. Kuhajte na slaboj ili srednjoj vatri otprilike jedan sat ili dok ne omekša. Posolite.

Količina:  za četiri osobe

Komentari

Nema komentara.

Reci što misliš


*


*